2011. november 30., szerda

SZABÓ PÁL A NAGY TEMETŐ AHOGY LEHET - Jelenlegi ára: 250 Ft

A könyv címe: A nagy temető/Ahogy lehet
A könyvhöz kapcsolódó név/nevek: Szabó Pál (Szerző)
Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó 
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 1968
Kötéstípus: Vászon
Oldalszám: 640
Nyelv: Magyar
A kötet Szabó Pál két történelmi regényét tartalmazza.
A nagy temető Dózsa György parasztfelkelésének villámló korszakát idézi fel nagy megjelenítő erővel. Az író határozott és szuggesztív képekkel ábrázolja a parasztfelkelést megelőző közállapotokat, az adókkal megnyomorított jobbágyság iszonyú kiszolgáltatottságát s az erdélyi Dózsa György konok küzdelmét a megzsarolt nép védelmében. A parasztháború nagy igazságtétele után az urak szörnyű bosszúja következik, a nép azonban erre sem törik meg, a zsarátnok elevenen izzik a hamu alatt s bármikor fellobbanhat.
A másik regény, az Ahogy lehet a török hódoltság korába, a XVI. század végének magyar történelmébe vezeti az olvasót. Egy sárréti falu életén keresztül ismertet meg a magára maradt parasztság életével és küzdelmével. Szabó Pál tökléletesen ismeri a hajdani Sárrét világát, a rétségi emberek, pásztorok és szabadhajdúk életét, s egykori katonaélet formáit, s minden bajt és kínt, amellyel a fenyegető kor a föld népét sújtotta. A fegyverek és vallások csatái között azonban elnémíthatatlanul zeng az élet is, a szerelem és a munka, Szabó Pál elbeszélő művészetének vonzó és feloldó lírájában.
Mindkét regény tulajdonképpeni hőse a nép, mely nem irányítója, legfeljebb elszenvedője az országos politikának, s a két birodalom határmezsgyéjén ravaszsággal, fegyverrel, szívjósággal védi önmagát s önmagában a jövőt.
Amennyiben fixáras könyveimből 1500ft felett választ Budapesten belül bárhová házhoz szállítom. Amennyiben 4500Ft felett vásárol fixáras könyveimből 10%kedvezményt tudok adni 9000Ft felett 20%kedvezményt. Sorszám: 312
 
 
 


Jelenlegi ára: 250 Ft

Az aukció vége: 2011-12-15 01:34
. SZABÓ PÁL A NAGY TEMETŐ AHOGY LEHET - Jelenlegi ára: 250 Ft